Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Κυρία στοιχεία Κατασκευής Ιστοσελίδων

Κατά την έναρξη μιας ιστοσελίδας, είναι πάρα πολλά θέματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας. Υπάρχουν τόσες πολλές πτυχές που απαιτούν προσοχή για τη δημιουργία μιας επιτυχημένη ιστοσελίδας. Παρακάτω υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία για τη κατασκευή ιστοσελίδων

1. Domain Name - Η επιλογής ενός domain name εξαρτάται από το σκοπό και τους στόχους του δικτυακού τόπου ειδικά εάν ξεκινάτε μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας ή για να βγάλετε χρήματα. Το σωστό domain name θα συμβάλει σημαντικά στην κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.


2. Web Hosting - H hosting εταιρεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι διαθέτει αξιοπιστία και να σας παρέχουν πολλές δυνατότητες για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου και να σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε εγκατάσταση με ένα κλικ διαφόρων συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου όπως το Wordpress ή το Joomla.


3. Web Design - Αυτό περιλαμβάνει τη δομή και τη συνολική εμφάνιση του website σας. Θα βρείτε πολλά δωρεάν θέματα (templates) διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή μπορείτε να προσλάβετε έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων για να σχεδιάσει ένα template/website που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σας.O σχεδιασμός της ιστοσελίδα σας δεν θα πρέπει μόνο να είναι ευχάριστη στο μάτι, αλλά και θα πρέπει να είναι εύκολο για έναν επισκέπτη να πλοηγηθεί και να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει. Υπερβολικά γραφικά μπορεί να επιβραδύνουν το χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και αυτό να αποτρέψει τους επισκέπτες από το να επισκεφθούν ξανά την ιστοσελίδα σας.


4. Content is King - Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι επισκέπτονται μια ιστοσελίδα είναι να πάρουν πληροφορίες, οπότε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας θα είναι ο κύριος λόγος για να την επισκεφθεί κάποιος. Θα πρέπει να παρέχετε ενημερωμένο περιεχόμενο έτσι ώστε να δημιουργήσετε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, το περιεχόμενο πρέπει να είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης. Μπορείτε να διαβάσετε για το SEO και πώς μπορείτε να κάνετε το περιεχόμενο σας φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης.


Τα τέσσερα στοιχεία που αναφέραμε παραπάνω είναι οι τέσσερις πυλώνες της ιστοσελίδας σας. Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια για την ανάπτυξη όλων αυτών των στοιχείων, αν θέλετε να κάνετε μια επιτυχημένη κατασκευη ιστοσελιδων.