Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ξεχάστε τις λάμπες CFL - Εποχή Φωτισμού LED

Led Lighting ILS
Η τεχνολογία φωτισμού LED είναι το trend των τελευταίων ετών. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε ακούσει και εσείς πολλούς να μιλάνε για μετάβαση σε εποχή φωτισμού LED. Γιατί όλος αυτός ο ντόρος είναι όντως καλύτεροι από τους λαμπτήρες CFL οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως το μέλλον του φωτισμού ; Εν συντομία η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι απλά ΝΑΙ. Καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν περιέχουν υδράργυρο ο οποίος είναι βλαβερός για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία μας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED καταναλώνουν περίπου 90% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου ενώ καταναλώνουν περίπου την μισή ενέργεια σε σύγκριση με τους λαμπτήρες CFL. Ένα ακόμα πλεονέκτημα τους σε σχέση με τους λαμπτήρες CFL, είναι ότι δεν χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα έτσι ώστε να ζεσταθούν και να παράγουν το 100% του φωτισμού τους. Αν και το αρχικό κόστος αγοράς τους είναι αρκετά υψηλότερο σε σύγκριση με λαμπτήρες άλλων τύπων μακροπρόθεσμα θα γλιτώσετε πολλά χρήματα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και από το κόστος αντικατάστασής τους. Αφού οι λαμπτήρες LED έχουν μέση διάρκεια ζωής 20 ετών. Καλά διαβάσατε 20 έτη ζωής, δηλαδή την τετραπλάσια διάρκεια ζωής από τους αντίστοιχους λαμπτήρες CFL.

Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα LED για εσάς;

Αν θέλετε και εσείς να μεταβείτε στην εποχή φωτισμού LED, αλλά δεν ξέρετε ποια watt είναι κατάλληλα για εσάς. Παρακάτω θα βρείτε την αντιστοίχηση μεταξύ των λαμπτήρων πυρακτώσεως που πιθανότατα χρησιμοποιείτε τώρα με λαμπτήρες LED.
  • 3 Watt LED = 30 Watt πυρακτώσεως
  • 7 Watt LED = 50 Watt πυρακτώσεως
  • 12 Watt LED = 85 Watt πυρακτώσεως
Ελπίζω ότι τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά και να αλλάξετε τους λαμπτήρες σας με αντίστοιχους LED, βοηθώντας το περιβάλλον αλλά και την τσέπη σας!