Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Προετοιμασίες για την μετακόμιση


Metakomiseis Achilleas

Η αλλαγή κατοικίας ή γραφείου αποτελεί μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες πολύ νωρίς. Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε την εταιρία μετακομίσεων με τον οποία θα συνεργαστείτε, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει είναι κάποια σύγκριση τιμών αλλά και έρευνα για να δείτε τη φήμη και κριτικές έχει η εν λόγω εταιρία.

Οι περισσότερες σοβαρές εταιρίες μετακομίσεων θα σας στείλουν κάποιον από το εξειδικευμένο προσωπικό τους έτσι ώστε να μπορέσει να δει από κοντά τα πράγματα που χρήζουν μεταφοράς και μετά θα είναι σε θέση να σας δώσει κάποια εκτίμηση για το κόστος της μετακόμισης.

Είναι υψίστης σημασίας να γνωρίζετε εκ των προτέρων και τον αριθμό των εργατών που θα δουλέψουν για την μετακόμιση σας, ιδιαίτερα άμα έχετε πολλά πράγματα που θα πρέπει να μεταφερθούν.

Μην ξεχάσετε να τους ρωτήσετε για τι εγγυήσεις και ασφάλεια σας δίνουν για την αρτιότητα των αντικείμενων που θα αναλάβουν να μεταφέρουν.

Με το που μάθετε την ακριβή ημερομηνία της μετακόμισης σας θα πρέπει να ξεκινήσετε το πακετάρισμα και τις ετοιμασίες για την μετακόμιση. Αγοράστε κούτες από καταστήματα σαν το ΙΚΕΑ (ή ζητήστε μερικές δωρεάν από super markets) και ξεκινήστε να πακετάρετε τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Κατά την διάρκεια του πακεταρίσματος θα ήταν πολύ χρήσιμο να φτιάξετε και μια λίστα με τα αντικείμενα και σε ποια κούτα βρίσκετε το καθένα έτσι ώστε να μπορείτε να ξε-πακετάρετε εύκολα αλλά και αν μπορείτε να ελέγξετε ότι όλα φτάσανε στον προορισμό τους. Για κάθε κούτα αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και μία εκτίμηση για την αξία των αντικειμένων που περιέχει έτσι ώστε να μπορείτε στην συνέχεια να καλυφτείτε από την ασφάλεια αν κάτι πάει στραβά.

Σημαδέψτε και γράψτε στο κάθε κουτί τα παρακάτω στοιχεία:
  • Περιεχόμενα
  • Αν είναι εύθραυστα ή όχι
  • Το δωμάτιο στο οποίο θα πρέπει να καταλήξει η κούτα
Κάνοντας τα παραπάνω θα κάνετε πιο εύκολη και την δικιά σας ζωή  αλλά και της μεταφορικής εταιρίας που θα μπορεί εύκολα να αποφασίσει πιο κουτί θα μπει που κατά την διάρκεια της μεταφοράς.

Αν ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την μετακόμιση ή απλά ψάχνετε για κάποια αξιόπιστη εταιρία για να αναλάβει την μετακόμιση σας επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα : Μετακομίσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου